Ένας καλός λογιστής θα σας βοηθήσει σε περισσότερα από ότι απλά στους φόρους

Πώς να βρείτε έναν καλό λογιστή

Οι υπηρεσίες ενός καλού λογιστή μπορούν να είναι ανεκτίμητες για τις επιχειρήσεις σας. Ένας λογιστής θα κάνει καλή δουλειά στην τήρηση αρχείων, αλλά για να περιηγηθείτε στο λαβύρινθο των φορολογικών νόμων και να έχετε  τις οικονομικές συμβουλές που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, χρειάζεστε έναν καλό λογιστή.

Ενώ έχουμε την τάση να συσχετίζουμε τους λογιστές με τους φόρους, διατηρώντας σας ενήμερους για φορολογικές αλλαγές και κάνοντας τους φόρους σας δεν είναι οι μόνες υπηρεσίες που παρέχει ένας καλός λογιστής.

Είτε αναρωτιέστε τι πρέπει να ενσωματώσετε την επιχείρησή σας είτε να προσπαθήσετε να αποφασίσετε αν θα πρέπει να αγοράσετε ή να μισθώσετε έναν εμπορικό χώρο, ένας καλός λογιστής θα μπορεί να σας πει πώς μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει τους φόρους σας ή/και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας . Αν δεν έχετε έναν λογιστή που συνεργάζεται με την επιχείρησή σας, χρειάζεστε ένα! Αλλά είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε τον λογιστή που είναι ο καλύτερος για εσάς και την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Πώς να βρείτε έναν καλό λογιστή

1) Παραπομπές – ρωτήστε άλλους επιχειρηματίες για τους λογιστές τους.

Μάθετε για τους λογιστές άλλων επιχειρηματιών και πόσο ικανοποιημένοι είναι με τις υπηρεσίες που παρέχει ο λογιστής τους. Εάν δεν μπορείτε ή δεν μπορείτε να πάρετε αξιόλογες παραπομπές χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο.

Όταν καλείτε, πείτε τι κάνετε και ζητήστε το όνομα ή τα ονόματα των λογιστών που είναι εξοικειωμένοι με τον τύπο της επιχείρησής σας.

2) Προετοιμάστε μια σύντομη λίστα ερωτήσεων που θέλετε να συζητήσετε

Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε για τη χρέωση. Ρωτήστε σχετικά με τη χρέωση και πώς αυτή καθορίζεται. Κάντε μια ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική τους πολιτική ή / και την πολιτική ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε εύκολα με τον λογιστή σας όταν έχετε μια ερώτηση. Συχνά μπορεί να έχετε μια γρήγορη ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί μέσω σύντομης τηλεφωνικής κλήσης ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ανακαλύψτε τι ο νέος σας υποψήφιος λογιστής θα χρεώσει για μια βασική φορολογική δήλωση επιχειρήσεων. (Να είστε έτοιμοι να πάρετε ένα αντίγραφο της δήλωσης του προηγούμενου έτους όταν συναντηθείτε μαζί του και να του ζητήσετε να σας δώσει μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του κόστους προετοιμασίας).

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν λογιστή που είναι εξοικειωμένος με τις ειδικές απαιτήσεις της επιχείρησής σας ή / και τη φορολογική σας κατάσταση. Για παράδειγμα:

  • Εάν η επιχείρησή σας σχετίζεται με το διαδίκτυο, θα θέλετε να μάθετε αν ο λογιστής είναι εξοικειωμένος με το ηλεκτρονικό εμπόριο.
  • Εάν η επιχείρησή σας περιλαμβάνει περιόδους εργασίας σε άλλες χώρες, χρειάζεστε έναν λογιστή που έχει γνώση των διεθνών φορολογικών ζητημάτων.
  • Εάν σκέφτεστε να εξαγάγετε, ρωτήστε πώς ο λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια στρατηγική εξαγωγής.

3) Γνωρίστε με τον μελλοντικό λογιστή (ες) που έχετε επιλέξει και ρωτήστε τις ερωτήσεις σας.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια προσωπική συνάντηση για να μετρήσετε πόσο καλά θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο άλλο άτομο. Εκτός από την εκτίμηση της γνώσης του λογιστή, δείτε πόσο άνετα είστε μαζί του και πόσο καλά οι δυο σας επικοινωνείτε μεταξύ σας.  Όταν επιλέγετε έναν λογιστή για την επιχείρησή σας, πρόκειται να δημιουργήσετε μια μακροπρόθεσμη σχέση, και το να αισθάνεστε άνετα μαζί του, είναι σημαντικό. Εξάλλου, ένας λογιστής δεν είναι μόνο ένας φορολογικός συντάκτης. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το μέλλον της επιχείρησής σας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το λογιστικό μας γραφείο στην Θεσσαλονίκη ή να μας καλέσετε στο 2310537053 και να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με την επιχείρηση σας.